Testen

en testautomatisering

Agile

Devops en Scrum

Business Analysis

en Data Analytics

Steeds meer organisaties stappen over van de traditionele watervalmethode naar een agile ontwikkelmethode (XP, RUP, DSDM, Scrum, etc.), vaak met succes. Van testers wordt verwacht dat zij hun testkennis en kunde gaan toepassen in een agile omgeving. Daarbij krijgen ze te maken met typische agile practices zoals iteratief ontwikkelen, time-boxing, stand-up meetings, continuous integration, test driven development en vroegtijdige validatie. Maar wat betekent dit nu voor de testaanpak? In hoeverre zijn hun practices en kennis (TMap,ISTQB) nog van toepassing? In de praktijk blijkt dat deze kennis juist een hele goede basis vormt. Maar hoe pas je deze testmethoden en -technieken toe in een agile omgeving? Die vertaalslag vraagt om een helder inzicht in de achtergronden en doelstellingen van agile ontwikkelen. Welke eisen stelt een agile omgeving aan de testaanpak, aan de kennis en vooral ook aan de vaardigheden van de testprofessional?

Over de training

U wordt optimaal voorbereid op het iSQI® Certified Agile Essentials examen. Alle exameneisen uit de Certified Agile Essentials Manual worden behandeld. De helft van de tijd wordt aan de theorie besteed en de andere helft aan het praktisch toepassen daarvan. Na deze training kunt u alle vragen beantwoorden op het gebied van het Agile proces.

Programma

De trainingsdagen lopen van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief pauze. Aan het einde van de training kan een deelnemer:
  • You can interpret the principles of the Agile Manifesto in your daily work as a team member;
  • You can work together with the other roles in the agile team;
  • You can contribute to quality requirements from the perspective of your role;
  • You can support an agile approach which ensures a high quality realization;
  • You can successfully support Sprint review sessions (also called demos) as a point of contact between customer and team;
  • You can contribute to continuous improvement through retrospectives

Doelgroep

Certified Agile Essentials is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de agile waarden en principes en er goed mee wil kunnen werken. De training wordt gegeven aan teamleden en personen die bij het agile team zijn betrokkenen.

Details

Duur: 3 dagen
Cursusprijs: € 799
Examen: € 200
Totaalprijs: € 999

StartdatumLocatie  
op aanvraagNederland/BelgieMail ons

DutchEnglish