Testen

en testautomatisering

Agile

Devops en Scrum

Business Analysis

en Data Analytics

Monolieten bestaan zo goed als niet meer. Moderne IT-systemen zijn opgebouwd uit verschillende componenten, die onafhankelijk van elkaar door verschillende teams (of organisatie) worden ontwikkeld en getest. Maar bij het testen, en dan met name de integratie van meerdere (of alle) componenten tegelijk, kan er een probleem optreden: de testomgeving. Met de verscheidenheid aan componenten in verschillende stadia van ontwikkeling is het lastig om alle voor een test benodigde componenten toegankelijk te krijgen en te voorzien van de juiste testdata. Een mogelijke aanpak is het inzetten van servicevirtualisatie. Hierbij wordt het gedrag van noodzakelijke componenten in een testomgeving gesimuleerd. Deze training maakt je wegwijs in de wereld van servicevirtualisatie en de tools die op de markt zijn.

Opzet

Deze  training gaat in op het concept servicevirtualisatie en de rol in moderne IT-toepassingen. De voordelen die ontwikkel- en testteams kunnen behalen met het slim inzetten van servicevirtualisatie wordt besproken en de manier waarop. Er wordt gewerkt met de tools: Parasoft Virtualize, Spectolabs Hoverfly en WireMock. Deze training behandelt de voor- en nadelen van elk van deze tools zijn en welke nuttige en interessante features ze je bieden voor het opzetten en onderhouden van gesimuleerde testomgevingen en de integratie met het totale ontwikkel- en testproces en in CI/CD-procedures.

Doelstellingen

Aan het einde van deze training heeft de cursist een beeld van de voordelen die servicevirtualisatie kan bieden aan ontwikkelteams, weet hoe en wanneer je servicevirtualisatie wel en niet zou moeten toepassen en bruikbare voorbeelden voor verschillende tools.

Programma

De trainingsdagen lopen van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief pauze. De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze training:
  • Problemen met gedistribueerde systemen
  • Wat is servicevirtualisatie en verhouding tot mocking en stubbing?
  • Welke rol speelt het in moderne IT-toepassingen?
  • Voordelen voor het test- en ontwikkelproces?
  • Een introductie tot Parasoft Virtualize, Hoverfly en WireMock
  • Integratie in het CI/CD-proces met containers

Voorkennis

Enige kennis van ontwikkel- en testprocessen en basiskennis van de principes van gedistribueerde systemen en (web-)services is handig

Details

Duur: 2 dagen
Cursusprijs: € 799
Totaalprijs: € 799
StartdatumLocatie  
op aanvraagin-companyMail ons

DutchEnglish