Testen

en testautomatisering

Agile

Devops en Scrum

Business Analysis

en Data Analytics

Testautomatisering is niet meer weg te denken uit moderne softwareontwikkelingsprojecten. Organisaties die vaker, sneller en meer willen testen proberen dit vaak te bereiken door het inzetten van testautomatisering. Helaas niet altijd met het gewenste resultaat. Maar wat is er dan nodig om het inzetten van testautomatisering wel tot een succes te maken? Welke vragen moet je stellen? Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen en welke verwachtingen mag je realistisch stellen wanneer je besluit om testautomatisering in te gaan zetten? Deze training helpt je op weg met het tot een succes maken van je testautomatiseringsproject.

Opzet

De training is interactief van opzet met veel ruimte voor het stellen van vragen en het inbrengen van voorbeelden uit de eigen praktijk.

Doelstellingen

Deze eendaagse workshop maakt je bewust van een aantal kritieke succesfactoren voor het implementeren van geautomatiseerd testen, en wat het wel (en vooral ook wat het niet) gaat opleveren voor je team en organisatie. Daarnaast leer je welke vorm van geautomatiseerd testen voor welke situatie geschikt is en wat testautomatisering nog meer voor je kan doen naast het geautomatiseerd uitvoeren van testgevallen.

Programma

De trainingsdag loopt van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief pauze.

Onderwerpen

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Wat is testautomatisering?
  • Waarom testautomatisering?
  • Wat ga je automatiseren? Wat niet?
  • De testautomatiserings pyramide
  • Kritieke succesfactoren
  • Valkuilen en verkeerde verwachtingen
  • Toolkeuze

Doelgroep

De training is voor iedereen die geïnteresseerd is in geautomatiseerd testen en hierover basiskennis wil opdoen. Enige kennis van ontwikkel- en testprocessen is handig.

Details

Duur: 1 dag
Prijs: € 399
StartdatumLocatie  
op aanvraagin-companyMail ons

DutchEnglish