Testen

en testautomatisering

Agile

Devops en Scrum

Business Analysis

en Data Analytics

Deze training is de basistraining op het gebied van testen. De International Software Testing Qualification Board (ISTQB) heeft als doel een verdere internationalisatie en harmonisatie van de testcertificatieprogramma’s tot stand te brengen. Inmiddels bestaat er een volledig wereldwijd geharmoniseerd en erkend ISTQB certificatieschema.

Opzet

Deze training betreft een basistraining testen en is geschikt voor iedereen die te maken heeft met testen en meer over de concepten van testen wil weten. Maar ook voor IT professionals die zich in het testvak willen ontwikkelen, zoals o.a. projectmanagers, kwaliteitsmanagers, business analisten en management consultants. Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze training.

Doelstellingen

U leert over test principes & standaards, test management, test fasering, reviews en inspecties en testtechnieken zowel voor white-box als black-box testen en testtools. Deze training bereidt u voor op het officiële examen ISTQB® Certified Tester – Foundation Level. Het examen kan optioneel worden afgelegd.

Literatuur

Het boek Software Testing, An ISTQB-BCS Certified Tester Foundation guide ontvangt u bij aanvang van de training.

Programma

De trainingsdagen lopen van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief pauze. De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze training:

  • Fundamenten van testen
  • Testen en ontwikkelmethoden
  • Statische technieken
  • Test ontwerp technieken
  • Testmanagement
  • Tools

Doelgroep

De training is voor u geschikt als u al enige tijd betrokken bent bij softwaretesten en u verder wilt verdiepen in het vak. Zoals o.a. testers die zich verder willen verdiepen in het gestructureerd testen. Gebruikers, ontwikkelaars en beheerders die zich bezig houden met het testen van informatiesystemen en softwareproducten. Kwaliteitsfunctionarissen en projectmanagers die zich willen verdiepen in gestructureerd testen en het definiëren van teststandaards.

Details

Duur:3 dagen
Prijs€ 1.599
Examenkosten€ 250

StartdatumLocatie  
26 tm 28 juni 2024Utrecht
19 tm 21 augustus 2024 (Engels)Eindhoven
26 en 27 en 29 augustus 2024online
14 tm 16 oktober 2024Utrecht
14 tm 16 oktober 2024 (Engels)Utrecht
9 tm 11 september 2024Groningen
11 tm 13 december 2024Utrecht
16 en 17 en 19 december 2024Den Haag
op aanvraagin-companyMail ons
Elk momentE-learning

 

DutchEnglish