Testen

en testautomatisering

Agile

Devops en Scrum

Business Analysis

en Data Analytics

Agile testen is een relatief nieuwe aanpak voor software testen. Een tester op een agile project zal een andere manier van werken hebben dan een tester op een traditioneel project. Testers moeten op de hoogte zijn van de waarden en principes die bij Agile projecten horen en moeten weten hoe ze een integraal onderdeel zijn van het team, samen met ontwikkelaars en business. Deze cursus besteedt aandacht aan de agile werkwijze en ontwikkelmethodieken, stipt de verschillen tussen een traditionele en agile ontwikkelaanpak aan en geeft de tester handvatten hoe in deze nieuwe manier van werken te kunnen acteren. Deze training geeft de tester de kennis die nodig is om deel uit te maken van een agile team.

Opzet

Deze training betreft een basistraining testen en is geschikt voor iedereen die te maken heeft met testen in een agile omgeving en meer over de concepten van testen in agile omgeving wil weten.

Cursusmateriaal

Het volgen van deze training is inclusief:

  • Presentatie van de training (digitaal)
  • Scrum Guide (digitaal)
  • Het boek Agile Testing (Engelstalig, hardcopy)

Programma

De trainingsdagen lopen van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief pauze. In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Agile fundamentals
  • Test status in agile projecten
  • Eigenschappen van een tester
  • Agile test methoden
  • Risico’s, begroting en planning
  • Technieken in agile projecten
  • Tools in agile projecten

Doelgroep

Bent u in de praktijk bezig met testen en werkzaam in of gaat u werken in een Agile/Scrum omgeving? Dan is deze training zeer geschikt om de kennis van Agile en hoe testen daarin past, u eigen te maken. Bent u in het bezit van het ISTQB Foundation Certificate in Software Testing, dan kunt u na het volgen van deze training ook opgaan voor het officiële examen ISTQB® Foundation Extension – Agile Tester. Deze training bereidt u voor op het officiële examen ISTQB® Foundation Extension – Agile Tester. U kunt alleen het examen afnemen wanneer u in het bezit bent van een ISTQB® Certified Tester – Foudation Level certificaat. Het examen kan optioneel worden afgelegd.    

Details

Duur:2 dagen
Deelnemers:12
NiveauFoundation
Prijs€ 999
Examenkosten€ 250
TaalNederlands
Incl. Lunchja
Examenoptioneel
Incompanyja
BTWalle prijzen zijn exclusief BTW
ExamenhouderiSQI

StartdatumLocatie  
2 en 3 september 2024Utrecht
14 en 15 november 2024online
op aanvraagin-companyMail ons
Elk momentE-learning

 

DutchEnglish