Testen

en testautomatisering

Agile

Devops en Scrum

Business Analysis

en Data Analytics

Performance is een aspect dat bij moderne applicaties steeds belangrijker wordt. Performance testing zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in de performance en responstijden van het systeem dat wordt blootgesteld aan een bepaalde belasting. Deze tweedaagse training neemt je mee in de wereld van het performance testen. Gefrustreerde eindgebruikers, downtime, bounce rate en negatieve media-aandacht kunnen allemaal het gevolg zijn van slechte performance van een applicatie. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een betere performance leidt tot een betere conversie. Maar hoe test je dat? Tijdens deze training gaan we een compleet performance testtraject uitvoeren. Van het specificeren van scripts tot en met het uitvoeren en analyseren van de resultaten. De performance testscripts neem je mee naar huis en kun je direct toepassen op je eigen situatie.

Opzet

De training wordt in een groep van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers gegeven, zodat de kwaliteit van de training gewaarborgd kan worden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden licht de docent de praktische toepasbaarheid toe. Deze klassikale training is interactief van opzet, wat betekent dat er veel ruimte is voor het stellen van vragen of het inbrengen van eigen praktijk cases. Aan de hand van oefeningen werk je een aantal scenario's uit. Hierin behandelen we onder andere stress testing, load testing, piek testing en duur testing. Deelnemers dienen een eigen laptop met local admin rechten mee te nemen.

Doel

Hebben eindgebruikers tijdens het gebruik van de website, applicatie of systeem vaak last van problemen? Dan zal je dit misschien merken aan ontevreden gebruikers, teruglopend verkeer of een lage conversie. Om het performance probleem vast te stellen voer je een performance testtraject uit. Het testtraject kan bestaan uit verschillende soorten scripts, ieder met een specifiek doel. Door deze tests steeds uit te voeren voor een release van nieuwe functionaliteit zorg je continue voor een goede performance én voor een betere gebruikerservaring van je eindgebruikers. Schrijf je vandaag in en binnen de kortste keren voer je zelfstandig performance tests uit! Programma De trainingsdagen lopen van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief pauze. In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Introductie performance testen
  • Doel
  • Gevolgen van het -niet- doen
  • Soorten performance test
 • Server responsetijden en de gebruikerservaring
 • Het maken van scripts
 • Implementeren van verificatiepunten
 • Oefeningen met Jmeter en Gatling

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in performance testen. In het bijzonder testers en ontwikkelaars. Ervaring met de basisprincipes van programmeren is geen vereiste, maar enige affiniteit met techniek is wel aan te raden.

Details

Duur: 2 dagen
Cursusprijs: € 899
Totaalprijs: € 899
StartdatumLocatie  
30 augustus en 2 september 2024Utrecht
8 en 11 november 2024Utrecht
op aanvraagin-companyMail ons

DutchEnglish