Testen

en testautomatisering

Agile

Devops en Scrum

Business Analysis

en Data Analytics

Deze tweedaagse training neemt je mee in de wereld van het performancetesten. Gefrustreerde eindgebruikers, downtime, wegklikkende bezoekers en negatieve media-aandacht kunnen allemaal het gevolg zijn van slechte performance van een applicatie. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een betere performance leidt tot een betere conversie. Maar hoe test je dat? Tijdens deze training gaan we een compleet performancetesttraject uitvoeren, van het specificeren van scripts tot en met het uitvoeren en analyseren van de resultaten.

Opzet

De training is klassikaal in een groep van minimaal 4 en maximaal 12 personen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden licht onze docent de theorie toe. Tijdens de training worden hand-outs en oefeningen uitgereikt. De training is interactief van opzet met veel ruimte voor het stellen van vragen en het inbrengen van voorbeelden uit de eigen praktijk. Deelnemers nemen een eigen laptop mee.

Doelstellingen

De cursus gaat in op de basisprincipes van Java en als deelnemer leer je onder meer om bestaande Java code te lezen en te begrijpen. Daarnaast leer je om eenvoudige Unit-testen te schrijven met behulp van “jUnit”. Deze cursus heeft niet tot doel om op te leiden tot programmeur.

Programma

De trainingsdagen lopen van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief pauze. In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Waarom performancetesten?
  • Wat is performancetesten (omgeving, data)?
  • Server responsetijden versus gebruikerservaring
  • Testvormen (load/endurance/peak)
  • Het performancetestproces
  • Praktijkopdracht met behulp van JMeter en/of Gatling
  • Gebruik van de cloud voor schaalbare en flexibele performance testcapaciteit
  • Veel gemaakte fouten en mogelijke oplossingen.

Doelgroep

Testers die basiskennis willen verkrijgen voor het schrijven van ‘testautomatisering’ code in Java.

Voorkennis

Geen, maar enige kennis van het HTTP-protocol is handig.  

Details

Duur: 2 dagen
Cursusprijs: op aanvraag
Totaalprijs: op aanvraag
StartdatumLocatie  
op aanvraagin-companyMail ons

DutchEnglish