Testen

en testautomatisering

Agile

Devops en Scrum

Business Analysis

en Data Analytics

Het Scaled Agile Framework (SAFe®) is een in de markt bewezen besturingsmodel voor het organisatiebreed toepassen van Lean en Agile principes. Veel organisaties werken inmiddels met Agile en in Agile teams. Er kan een groot voordeel behaald worden wanneer ook de besturing van het gehele bedrijf hierop wordt afgestemd.

Het Scaled Agile Framework helpt daarbij. SAFe zorgt ervoor dat een organisatie zich structureert op waardestromen en dat daarbinnen een product(lijn) door meerdere Agile teams tegelijkertijd kan worden geïnnoveerd en onderhouden. De kracht van dit framework is ook dat het strategisch doel en de teamactiviteiten nauw op elkaar worden afgestemd. Het SAFe® framework gaat in op de rollen, teams, activiteiten die een organisatie nodig heeft bij het opschalen van Agile werken. De training SAFe Product Owner Product Manager (POPM)® gaat specifiek in op de rollen Product Owner en Product Manager en is gebaseerd op de meest recente versie van SAFe® 5.0

Opzet

In de training SAFe POPM leert u specifiek voor de rollen Product Owner en Product Manager hoe u dient te acteren in een team van teams. Dat verschilt nogal van slechts verantwoordelijk zijn voor één of twee teams zoals bij Scrum. SAFe is wel gebaseerd op Scrum ,maar het acteren in een team van teams en daarin samen met peers een gezamenlijke verantwoordelijkheid nemen is hier iets nieuws.

Doelstellingen

Gedurende deze 2-daagse training leer je aan de hand van oa eigen praktijkvoorbeelden hoe je de flow van klantwensen over de verschillende werkvoorraden kunt managen en definiëren. Wat zijn de niveau’s, wat is de omvang van het werk, hoe kunnen we op een grotere schaal ook voorspelbaar worden. Hoe kunnen we een roadmap maken voor 3 kwartalen vooruit.

Tevens gaan we in op het belangrijkste event op release train niveau, de PI Planning event. Hoe bereid je die voor, hoe begeleid je die, en hoe ga je om met de resultaten en aanpassingen die eruit komen.

De trainer is gepokt en gemazeld sinds 2013 met opzetten van vele release trains en begeleiden van alle rollen. Alle theorie zal met voorbeelden uit de praktijk gecombineerd worden en dit zal leiden tot praktische tips en handvatten voor je eigen praktijk.

Programma

De trainingsdagen lopen van 9.30 tot 17.00 uur, inclusief pauze.

  • Hoe kom ik goed in mijn rol als Product Owner in een team van Product Owners die samen Product Management vormen van een Release Train
  • Voorbereiden van PI (Program Increment) Planning sessies
  • (Mede) leiden van PI planning sessies
  • Uitvoering tijdens een PI periode

Examen

Na afronding van de training ontvang je van de Scaled Agile Academy een link naar het online examen. Je legt dit online examen af op een zelf te bepalen plaats en tijd. Het is een gesloten boek examen met beperkte tijd (Ongeveer 2 uur). Dit examen mag je opstarten tot 30 dagen na ontvangst van de mail. Wanneer je geslaagd bent, ontvang je automatisch zowel het Product Owner Product Manager (POPM) certificaat als één jaar Academy Membership van de Scaled Agile Academy.

Voorkennis

Deze training is geschikt voor Product Owners, Product Managers, Architecten, Analisten en iedereen die zich intensief bezighoud met product ontwikkeling en innovatie.

Voorkennis van Scrum, of ervaring in werken met Scrum is wel een vereiste, omdat deze training gelijk ingaat op de hiërarchie van werkvoorraden en ervanuit gaat dat werken met een enkelvoudige backlog al bekend is.

Details

Duur: 2 dagen
Prijs op aanvraag
StartdatumLocatie  
op aanvraagin-companyMail ons

DutchEnglish