Testen

en testautomatisering

Agile

Devops en Scrum

Business Analysis

en Data Analytics

Het Scaled Agile Framework (SAFe®) is een in de markt bewezen framework voor het organisatiebreed toepassen van Lean en Agile principes. Veel organisaties werken inmiddels met Agile en in Agile teams. Er kan een groot voordeel behaald worden wanneer er structurele afstemming is tussen de verschillende Agile teams en de rest van de organisatie.

Het Scaled Agile Framework helpt daarbij.SAFe zorgt ervoor dat een totaalproduct door meerdere Agile teams tegelijkertijd kan worden opgeleverd. De kracht van dit framework is ook dat het strategisch doel en de teamactiviteiten nauw op elkaar worden afgestemd.

Het SAFe® framework gaat in op de rollen, teams, activiteiten die een organisatie nodig heeft bij het opschalen van Agile werken. De training Leading SAFe® is gebaseerd op de meest recente versie van SAFe®.

In de Leading SAFe training leert u hoe u SAFe kunt toepassen in uw eigen organisatie gebruik makend van de principes en werkwijzen van het Scaled Agile Framework® (SAFe) en u leert hoe u waarde realiseert door middel van Agile Release Trains, en wat het inhoudt om over de volle breedte van een onderneming een Lean-Agile transformatie uit te voeren.

Opzet

Gedurende deze 2-daagse training leer je hoe je een Agile transformatie op Enterprise niveau kunt leiden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het SAFe framework in combinatie met Lean en product development. We behandelen de SAFe kernconcepten en geven praktische handvatten die nodig zijn om SAFe op een effectieve manier in te voeren.

Doelstellingen

Je krijgt grondige kennis van Lean principes, tools, rollen, processen, Agile programmamanagement, Agile portfoliomanagement en product development flow.  Tijdens deze training wordt er extra aandacht besteed aan het pragmatisch toepassen van de methodiek. Ook geven we praktische tips zodat je de volgende dag meteen aan de slag kunt met de opgedane kennis!

Programma

De trainingsdagen lopen van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief pauze.

• Introductie van het SAFe-framework

• De Lean-Agile Mindset

• De SAFe principes en de toepassing daarvan

• De planning en coördinatie binnen en tussen agile teams

• De werking van de ‘Agile Release Train’ (ART)

• De coördinatie van meerdere ART’s via Large Solution SAFe

• Lean portfolio management

• De inrichting van een Lean-Agile onderneming op basis van SAFe

• Scaling Leiderschap

• Tips and Tricks voor het slagen voor het SAFe® examen

Examen

Na afronding van de training ontvang je van de Scaled Agile Academy een link naar het online examen. Je legt dit online examen af op een zelf te bepalen plaats en tijd. Hierna heb je 10 dagen de tijd om deze af te ronden. Wanneer je geslaagd bent, ontvang je automatisch zowel het SAFe Agilist (SA) certificaat als één jaar Academy Membership van de Scaled Agile Academy.

Voorkennis

Deze brede training is geschikt voor ontwikkelaars, beheerders, programma- en projectmanagers, productmanagers, portfoliomanagers, procesmanagers, architecten, management en andere direct betrokkenen bij softwareontwikkeling.

Details

Duur:2 dagen
Cursusprijs:€ 1099
Examen€ 250
Totaal€ 1349
  

StartdatumLocatie  
5 en 6 oktober 2023Utrecht
13 en 14 november 2023Groningen
30 november en 1 december 2023Utrecht
op aanvraagin-companyMail ons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In samenwerking met:

DutchEnglish