Testen

en testautomatisering

Agile

Devops en Scrum

Business Analysis

en Data Analytics

In deze training leer je wat API's zijn en waarvoor ze gebruikt worden. De uitvoer van API tests is niet alleen snel, maar met geautomatiseerde tests op API-niveau kun je vaak ook scenario's testen die met geautomatiseerde UI tests niet of moeilijk uit te voeren zijn. Je bent dus in staat om de dekking te vergroten. Naast de theorie wordt uitgebreid aandacht besteedt aan diverse tools, waaronder Rest Assured (Java). We zullen uitvoerig de verschillende voor, - en nadelen bespreken en ervaren.

Opzet

De training wordt in een groep van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers gegeven, zodat de kwaliteit van de training gewaarborgd kan worden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden licht de docent de praktische toepasbaarheid toe. Deze klassikale training is interactief van opzet, wat betekent dat er veel tijd is voor het stellen van vragen of het inbrengen van eigen praktijk cases. Aan de hand van oefeningen werkt je een aantal scenario's uit. Deelnemers dienen een eigen laptop met local admin rechten mee te nemen.

Doelstellingen

Aan het einde van de training heb je een goed beeld van de rol die API's spelen in moderne softwaretoepassingen, weet je hoe en waarom je API's zou moeten testen en heb je bruikbare voorbeelden voor verschillende tools, waar je direct gebruik van kunt maken in je dagelijkse werk.

Onderwerpen

  • Wat zijn API's
  • Waarom testen op de API-niveau?
  • De opzet van een API test
  • Veelgebruikte technieken benodigd bij het testen van API's
  • Implementeren van verificatiepunten
  • Uitleg van de verschillende tools
  • Oefeningen met verschillende automatiseringstools

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die zich wilt verdiepen in API testen. In het bijzonder testers en ontwikkelaars. Ervaring met de basisprincipes van programmeren is een pre.

Details

Duur:2 dagen
Prijs:€ 1.295
  
  
  

StartdatumLocatie  

 

DutchEnglish