Testen

en testautomatisering

Agile

Devops en Scrum

Business Analysis

en Data Analytics

De IT-industrie verandert razendsnel en het vak van tester wordt daardoor steeds complexer. De laatste jaren is het aantal nieuwe ontwikkelmethoden, mensen en technologieën in de IT toegenomen. Het belang van een uitstekende softwarekwaliteit wordt ook steeds groter. Alle aspecten van het dagelijks leven worden inmiddels volledig ondersteund door het gebruik.

Opzet

De TMap® Suite is het resultaat van een volledige vernieuwingsslag in TMap® om in een nieuwe tijd een tester optimaal te kunnen ondersteunen. De methode heeft een lange geschiedenis: TMap is als teststandaard toonaangevend. Honderden organisaties passen TMap toe. De TMap Suite reikt alle mogelijkheden aan om aan de testuitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden.

Doelstellingen

Bezitters van het certificaat TMap® Suite Test Engineer weten hoe tests moeten worden voorbereid, gespecificeerd en uitgevoerd, welke technieken, infrastructuur en hulpmiddelen hiervoor gehanteerd kunnen worden en hoe ze de activiteiten in het testproces kunnen toepassen in verschillende omgevingen. In deze module worden de test coördinerende en managementtaken, zoals het opstellen van een testplan en het maken van een begroting, niet getoetst. Dit is wel een onderdeel van de module TMap® Suite Test Manager.

Deze training bereidt je geheel voor op het Exin examen TMap® Suite Test Engineer en is onderdeel van de training en wordt op de laatste dag afgenomen. Zelfstudie is noodzakelijk.

Cursusmateriaal

Het Workbook TMap® Suite ontvangt u bij aanvang van de training en is een relevant onderdeel van het examen.

Programma

De trainingsdagen lopen van 9.00 tot 17.00 uur, inclusief pauze.
In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Kader en belang van testen
  • TMap activiteiten en TMap NEXT fasen
  • Ontwerpen van tests

Doelgroep

De module TMap® Suite Test Engineer is primair bedoeld voor mensen die in de dagelijkse praktijk met testen bezig zijn: (beginnende) professionele testers. De module is ook geschikt voor gebruikers, ontwikkelaars en beheerders die zich bezighouden met het testen van informatiesystemen en softwareproducten.

Algemene kennis op het gebied van systeemontwikkeling en een half jaar tot een jaar werkervaring in het vakgebied testen wordt aangeraden.

Details

Duur: 2 dagen
Maximaal aantal deelnemers: 12
Niveau Foundation
Prijs € 999
Examenkosten € 200
Taal Nederlands
Incl. Lunch ja
Examen optioneel
Incompany ja
BTW alle prijzen zijn exclusief BTW
Examenhouder
   
StartdatumLocatie  
8 en 9 augustus 2022Den Haag
15 en 16 september 2022Utrecht
15 en 16 november 2022Utrecht
7 en 9 december 2022Den Haag
DutchEnglish